Acne huid

Een acne huid kenmerkt zich door puistjes en mee-eters op je T-zone (voorhoofd, neus en kin). Ook kunnen deze onzuiverheden voorkomen op je wangen, hals, schouders, decolleté en je rug. Een acne huid heeft zichtbaar grove poriën en een overmatige talgproductie. Dit wordt vaak veroorzaakt door een schommeling in de hormoonhuishouding. Een acne huid beschouwen we als een huidconditie en geen huidtype.

Hoe herken ik een acne huid?

  • puistjes en mee-eters
  • zichtbare grove poriën
  • onzuiverheden op T-zone
  • onzuiverheden op wangen, hals, schouders, decolleté en rug
  • T-zone (vaak rond het middaguur) wat vetter worden en gaan glimmen

Hoe verzorg ik een ACNE huid?

Voor het beste resultaat raden we je aan naar een Extenso eXpert bij jou in de buurt te gaan voor een doeltreffende behandeling en een vakkundig advies. Daarnaast kun je je huid reinigen met de Impurity Cleansing Mousse. Gebruik vervolgens de PH Recover Lotion om de zuurgraad te herstellen en sluit af met een Impurity Fluid Solution. Ook raden wij je aan 2 à 3 keer per week het Impurity Care Mask te gebruiken om je talgproductie en het vochtgehalte van je huid in balans te brengen.

 

 TIP

Kies voor producten waar salicylzuur in is verwerkt. Dit ingrediënt lost het overtollig talg op in de huid en vermindert de onzuiverheden.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.