Gecombineerde huid

Heb jij een gecombineerde huid? Dat betekent simpelweg dat jouw huid twee of meer structuren heeft. Je T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vettig, waardoor je hier regelmatig last hebt van onzuiverheden. Je wangen daarentegen voelen trekkerig en hebben een schilferige textuur. Door een te hoge talgproductie op je T-zone en een te lage productie op de wangen is de natuurlijke huidbarrière uit balans. Hierdoor kan de huid sneller reageren op invloeden van buitenaf.

Hoe herken ik een Gecombineerde huid?

  • glimmende T-Zone
  • grove poriën op de T-Zone
  • verstoppingen en mee-eters op T-Zone
  • droge en schilferachtige textuur op de wangen
  • zeer fijne poriën op de wangen
  • wangen zijn wat vaal van kleur
  • vaak gevoeliger

Hoe verzorg ik een Gecombineerde huid?

Hoe verzorg je een huid die tegelijkertijd vet én droog is? Begin altijd met een goede reiniging. Gebruik hiervoor de Foaming Cleansing Gel en verwijder de dode huidcellen op je T-zone met de Gentle Scrub Wash. Kies vervolgens de Deep Purifying Lotion om de zuurgraad van je huid te herstellen. Breng de Purifying Cream aan om het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen.

 

 TIP

Gebruik het Intense Moisture Mask op de wangen en breng het Quick Purifying Mask aan op de T-zone om beide gebieden de juiste verzorging te bieden.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.