extenso logo dark groot
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veelgestelde vragen

Over Extenso

Extenso is natuurlijke cosmetica. Wij verwerken uitsluitend 100% vegan werkstoffen en hulpstoffen. Onze producten worden geproduceerd met respect voor de natuur en het milieu. Het grootste deel van de actieve werkstoffen zijn afkomstig uit natuurlijke ingrediënten, heilzame planten, kruiden en bloemen.

Een klein deel van onze ingrediënten wordt biotechnologisch vervaardigt. Hierbij worden ingrediënten in het laboratorium bewerkt om ze huidvriendelijker of effectiever te maken. Ook worden in het laboratorium niet in wateroplosbare actieve werkstoffen verbonden aan vetzuren zodat ze opgenomen kunnen worden in de diepere huidlagen. Soms worden betere alternatieven vervaardigd ter vervanging van dierlijke ingrediënten, denk hierbij aan hyaluronzuur dat van nature uit de kammen van een haan wordt gehaald. 

Alle ingrediënten die in cosmetica worden verwerkt, worden op dezelfde manier getest en volgens dezelfde strenge Europese maatstaven beoordeeld op veiligheid. Als ingrediënten niet veilig zijn voor de toepassing in cosmetica, dan worden deze niet gebruikt!

Extenso producten bevatten geen ingrediënten die afkomstig zijn van of getest zijn op dieren. Ook worden er geen dieren gebruikt tijdens de productie en distributie ervan. Dit maakt Extenso 100% vegan!

Uiteraard zijn alle Extenso producten dierproefvrij, want dierproeven zijn gelukkig al jaren verboden binnen Europa. In 2013 werd het Europees test- en handelsverbod op dieren geteste cosmetica van kracht. Hiermee is in heel Europa bij wet verboden cosmetica en ingrediënten voor cosmetica te testen op dieren. Ook geldt een handelsverbod voor cosmetische producten waarvan de ingrediënten op door dierproeven zijn getest.

Wij beperken onze ecologische voetafdruk door natuurlijk en verantwoord te produceren in Nederland. Hierdoor is overzees transport niet nodig en verminderen we de uitstoot van CO2. Extenso producten worden afgevuld in voornamelijk airless verpakkingen, waardoor er geen restproduct achterblijft. De zero waste verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn 100% recyclebaar. Daarnaast maken we geen gebruik van overbodige omverpakkingen (doosjes, cellofaan en papieren bijsluiters) die het milieu onnodig belasten.

Bekijk de video Extenso 100% duurzaam

Extenso heeft zowel huidverzorgende als huidverbeterende producten in het assortiment. Onze huidverbeterende producten zijn in staat om:

 • de opperhuid te verdunnen, waardoor werkstoffen dieper in de huid worden opgenomen;
 • oxidatie van de huid te vertragen;
 • de doorbloeding te verbeteren waardoor er meer zuurstof naar de huidcellen gaat;
 • hoge concentraties actieve werkstoffen te laten opnemen door de huidcellen;
 • huidveroudering te vertragen;
 • de celdeling en huidvernieuwing te stimuleren ;
 • overmatige talgproductie onder controle te krijgen;
 • bacteriële ontstekingen van de huid tegen te gaan;
 • en pigment en hyperpigmentatie van de huid tegen te gaan.

 

Extenso producten verzorgen, beschermen en verbeteren de huid.

De termen cosmeceutical en cosmedical worden voornamelijk als marketingterm ingezet. Ieder cosmeticamerk mag zichzelf cosmeceutical of cosmedical noemen. Maar ze vallen allemaal onder dezelfde Europese cosmeticawetgeving en mogen dus niets meer of minder dan andere cosmeticaproducten.

De werkzaamheid en effectiviteit van producten heeft dus niets te maken met deze misleidende marketingtermen, maar zijn volledig afhankelijk van de hoeveelheid en soort gebruikte actieve werkstoffen in de producten. Extenso gebruikt effectieve concentraties actieve werkstoffen, waardoor de producten zowel huidverzorgend als huidverbeterend zijn.

Cosmetica mag officieel niet in de bloedbanen terechtkomen of hogere percentages werkstoffen bevatten dan wettelijk toegestaan. Is dit wel het geval dan wordt een product niet meer als cosmetica beschouwd, maar valt het onder de geneesmiddelenwet en krijgt het een officieel RVG-registratienummer (Register Verpakte Geneesmiddelen). Deze producten zijn dan alleen op recept verkrijgbaar of worden verkocht als officieel geregistreerd medisch hulpmiddel.

Bij Extenso wordt de prijs van de producten niet bepaald door dure marketingcampagnes, advertenties, luxe verpakkingen, milieubelastende omverpakkingen en bijsluiters. Het gaat om de inhoud en effectiviteit van de producten. Extenso producten bevat hoge concentraties effectieve, hoogwaardige werkstoffen. Zeer dure overbodige kosten worden achterwege gelaten waardoor onze producten een eerlijke, betaalbare prijs hebben!

 

Veelgestelde vragen

Extenso producten

Iedere huid en iedere huidwens is anders. Dat vraagt om een persoonlijke aanpak met de juiste producten. Alleen een professional kan jouw huid optimaal beoordelen, haar huidtype en conditie bepalen en de juiste producten adviseren. Voor een persoonlijk productadvies adviseren wij je daarom langs te gaan bij een Extenso huidexpert voor een professionele huidanalyse.

Vind een Extenso huidexpert bij jou in de buurt met behulp van de Salonfinder

Wil je alvast weten welke producten voor welk huidtype geschikt zijn? Ontdek dan welke producten bij welk huidtype passen.

 1. Normale huid
 2. Vochtarme huid
 3. Droge huid
 4. Gecombineerde huid
 5. Vette huid
 6. Acne huid
 7. Gevoelige huid
 8. Rijpe/veeleisende huid

Wij zijn van mening dat je producten een langere tijd moet gebruiken om het effect ervan te kunnen ervaren, vandaar dat wij niet werken met samples. Wel zijn een aantal populaire producten verkrijgbaar in miniatuurverpakking, zodat je ze kunt proberen of mee kunt nemen op reis. Met de voordelige Let’s Meet Set maak je kennis met de populairste Extenso producten in miniatuurverpakking. Wil je een sample van een specifiek product proberen? Ga dan langs bij een Extenso huidexpert.

Vind een Extenso huidexpert bij jou in de buurt met behulp van de Salonfinder

Effectieve huidverbetering behaal je door de juiste Extenso producten in de juiste frequentie en volgorde te gebruiken. Een optimale skincare routine ziet er als volgt uit.

 

 

*Aanbevolen om ’s avonds te gebruiken, maar uiteraard kan het ook op een ander moment van de dag.

 

Het reinigen van de huid is de belangrijkste stap in jouw skincare routine. Je huid wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals make-up, luchtverontreiniging en bacteriën. Ook van binnenuit verzamelen zich 24/7 vet, zweet en overtollig talg aan het huidoppervlak.

Door je huid te reinigen worden voedende, hydraterende en beschermende werkstoffen die in jouw verzorgingsproducten zitten beter en dieper opgenomen in de huid. Ook voorkom je hiermee het ontstaan van onzuiverheden.

Bekijk alle Extenso reinigers.

Na de reiniging is het belangrijk dat de natuurlijke zuurgraad (pH-waarde) van je huid weer in balans wordt gebracht. Een lotion/toner helpt de zuurgraad te herstellen en je huid optimaal te beschermen tegen bacteriën die huidproblemen kunnen veroorzaken.

Daarnaast is je huid na gebruik van een lotion/toner goed voorbereid op de opname van voedende, hydraterende en beschermende werkstoffen die in jouw verzorgingsproducten zitten.

Bekijk alle Extenso lotions/toners.

Lees meer over de pH-waarde van de huid bij de veelgestelde vragen over de huid.

Haal het beste uit jouw skincare routine met een serum. Door de hoge concentratie werkstofcomplexen (actieve werkstoffen die elkaar versterken) bieden ze de perfecte ondersteuning bij specifieke huidproblemen.

Extenso serums hebben een krachtige, huidverbeterende werking die jouw huid een extra boost geven wanneer dat nodig is.

Bekijk alle Extenso serums.

Om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en de huid te beschermen tegen het uitdrogen, UV-straling en oxidatie is het van essentieel belang om een op jouw huid afgestemde crème aan te brengen.

Extenso crèmes bevatten hoogwaardige werkstofcomplexen, antioxidanten en natuurlijke ingrediënten die jouw huid beschermen, voeden en hydrateren. UV-filters (SPF) in crèmes beschermen je huid tegen schadelijke UV-straling.

Bekijk alle Extenso crèmes.

Onbeschermde blootstelling aan zonlicht is de voornaamste veroorzaker van huidveroudering. Het is daarom belangrijk de huid goed te beschermen tegen schadelijke UVA en UVB stralen wanneer deze aan de zon wordt blootgesteld.

Extenso zonbescherming bevat UVA, UVB en breedspectrum filters, antioxidanten en hoogwaardige ingrediënten die vroegtijdige huidveroudering voorkomen en de huid verzorgen en hydrateren.

Bekijk alle Extenso crèmes.

Dode huidcellen stapelen zich op aan jouw huidoppervlak en zorgen ervoor dat belangrijke werkstoffen moeilijk worden opgenomen. Een dieptereiniger (exfoliant) verwijdert deze dode huidcellen waardoor voedende, hydraterende en beschermende werkstoffen in jouw verzorgingsproducten beter en dieper worden opgenomen door jouw huid.

Daarnaast stimuleert een dieptereiniger de aanmaak van nieuwe huidcellen, vervaagt het fijne lijntjes, voorkomt het onzuiverheden en geeft het jouw huid een zuivere, frisse en egale glow.

Bekijk alle Extenso dieptereinigers.

Een masker is onmisbaar in jouw skincare routine. Extenso maskers bevatten hoogwaardige, natuurlijke werkstoffen en antioxidanten die een essentiële aanvulling zijn op jouw dagelijkse verzorging.

De werking van een masker is intensiever dan die van een crème en heeft een krachtige, huidverbeterende werking.

Bekijk alle Extenso maskers.

Ampullen zijn echte krachtpatsers die jouw huid in korte tijd een enorme boost geven. Ze bevatten een hoge concentratie pure werkstoffen en antioxidanten die diep in jouw huid doordringen.

Geef jouw huid een intense hydratatieboost, vervaag fijne lijntjes, verminder pigment- en ouderdomsvlekken of vertraag de eerste tekenen van huidveroudering met een Extenso ampul.

Bekijk alle Extenso ampullen.

Er zijn geen wettelijke regels over de term hypoallergeen. De term zegt dus niet zoveel aangezien iedereen deze vrij kan gebruiken. Wij gaan er vanuit dat hypoallergeen wil zeggen dat een product een laag risico heeft op allergische reacties. Zodra een cosmeticaproduct dus geen stoffen bevat die een verhoogt risico op allergieën heeft, denk hierbij aan geurstoffen en kleurstoffen, zou het product hypoallergeen genoemd kunnen worden.

Veel Extenso producten zijn daarom hypoallergeen. Het geeft alleen nooit een garantie dat mensen niet allergisch kunnen reageren op producten. In onze samenleving neemt het aantal allergieën heel snel toe. Steeds meer mensen zijn allergisch voor goedgekeurde en veilige ingrediënten. Een van de oorzaken hiervan is een verminderde weerstand van ons afweersysteem door de huidige hygiënische leefomgeving.

Onze producten kunnen bij eerste gebruik een tintelend gevoel geven na het aanbrengen op je huid. Maak je geen zorgen, je huid moet waarschijnlijk even wennen aan de actieve werkstoffen.

Jouw huid kan gevoelig en rood worden door huidverzorgingsproducten als:

 • je huid beschadigd is;
 • er voor het eerst een hoge dosis actieve werkstoffen aangebracht wordt;
 • je huid intensief verdunt is (bijvoorbeeld door chemische peelings of microdermabrasie);
 • je huid door de zon verbrand is;
 • of als er veel wrijving heeft plaatsgevonden (bijvoorbeeld na intensieve massage).

Deze overgevoeligheidsreactie is niet te verwarren met een allergie, maar zal vanzelf verminderen nadat de huid hersteld of gewend is.

Het kan gebeuren dat jouw lichaam een allergie opbouwt voor een ingrediënt dat normaal gesproken niet schadelijk is voor de huid. Als dit ingrediënt voor het eerst in aanraking komt met de huid gaat het lichaam antistoffen aanmaken. Pas als er voldoende antistoffen aangemaakt zijn zal zich dit uiten in een allergische reactie (o.a. roodheid, zwelling, vlekken en/of blaasjes). Deze allergische reactie zal dus pas na verloop van tijd tot uiting komen; een allergische reactie ontstaat dus nooit bij het eerste gebruik van het ingrediënt.

Heb jij een allergische reactie na het gebruik van een Extenso product? Dan adviseren wij je een allergietest te doen bij de dermatoloog, om erachter te komen voor welk ingrediënt je allergisch bent. Alleen als het ingrediënt bekend is kan een juiste keuze qua producten gemaakt worden. Op onze website vind je de ingrediënten van al onze producten, zodat je precies kunt zien wat erin zit.

Extenso producten kunnen zowel voor vrouwen als voor mannen gebruikt worden. Buiten het feit dat de huid van de man over het algemeen wat vetter en meer base is dan de vrouwenhuid, is er geen verschil in huidverzorging en huidverbetering. Sommige mannen vinden een echte ‘mannengeur’ in de dagelijkse reiniging en verzorging prettig. Vandaar dat wij voor dagelijks gebruik een reiniger en verzorgende crème met mannengeur hebben ontwikkeld.

Tijdens de zwangerschap kunnen de Extenso producten gebruikt worden voor de dagelijkse verzorging van je huid. Volgens de wet moet cosmetica namelijk voor iedere gebruiker veilig zijn, dus ook voor zwangere vrouwen.

Er zijn mensen die een voedselallergie hebben voor noten of gluten. Een voedselallergie is niet hetzelfde als en huidallergie. Het wil dus niet zeggen dat er een allergische reactie ontstaat wanneer deze ingrediënten op de huid worden aangebracht.

 

Wel is het belangrijk om te voorkomen dat deze ingrediënten in aanraking komen met de mond of ogen, waardoor er alsnog een allergische reactie kan ontstaan. Als er sprake is van een levensbedreigende allergie (anafylaxie) dient er altijd eerst een arts geraadpleegd te worden. 

 

De meest voorkomende notenallergie ontstaat door amandel, cashewnoot, hazelnoot, hican, hickory, macadamia, nangai, paranoot, pecan, pistache, kastanje en walnoot.

 

De volgende Extenso producten bevatten ingrediënten afkomstig uit noten:

 • Revitalising Cleansing Cream – macadamia
 • Hydro Cleansing Oil – amandelolie
 • Intens Skin Moisture – macadamia
 • Delicate Calming Cream -macadamia
 • Impurity Fluid Solutoion – amandel, kastanje
 • Rich Revitaliser – amandelolie
 • Ultra Rich Revitaliser – amandelolie
 • Renewing Vitamin-E Oil – macadamia

 

De volgende Extenso producten bevatten sporen van gluten:

 • Hyaluronic Sheet Mask – gerst
 • Recovering Eye Pads – gerst
 • Enzymatic Peeling – gerst

Veelgestelde vragen

Onze ingrediënten

Actieve werkstoffen bepalen de eigenschappen en werking van producten. Wij verwerkt uitsluitend 100% vegan werkstoffen en hulpstoffen. Het grootste deel van de actieve werkstoffen zijn afkomstig uit natuurlijke ingrediënten, heilzame planten, kruiden en bloemen. Een klein deel van de ingrediënten wordt biotechnologisch vervaardigt. Hierbij worden ingrediënten in het laboratorium bewerkt om ze huidvriendelijker of effectiever te maken. Alle ingrediënten die in Extenso worden verwerkt, worden volgens strenge maatstaven beoordeeld op veiligheid. Ontdek al onze actieve werkstoffen in het Ingrediënten ABC.

Hoeveel procent van een actieve werkstof toegevoegd moet worden om het effectief te laten zijn op de huid is per werkstof verschillend. Er zijn werkstoffen waar maar heel weinig van nodig is en er zijn werkstoffen waar juist veel van nodig is om het werkzaam te laten zijn. Ook is de effectiviteit van werkstoffen afhankelijk van de combinatie met andere ingrediënten.

Een hoog percentage werkstof wil niet altijd zeggen dat het beter is en kan de huid zelfs irriteren. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld vitamine-A. Van vitamine-A is maar heel weinig nodig om werkzaam te zijn op de huid (al vanaf 0,1%). Maar bij gebruik van meer dan 0,5% kan het de huid irriteren.

Wij passen optimale percentages en juiste combinaties van werkstoffen toe om onze producten daadwerkelijk effectief te laten zijn. Bijvoorbeeld: Extenso Hyaluronic Serum bevat 3% hyaluronzuur (meer is niet mogelijk omdat de textuur van het product dan zou veranderen). Om de werkstof te mogen claimen (op de ingrediëntenlijst te zetten) is er maar 0,1% hyaluronzuur nodig.

Werkstofcomplexen zijn unieke combinaties van verschillende actieve werkstoffen die elkaar versterken, waardoor de werking verhoogd wordt. Extenso bevat een groot aantal werkstofcomplexen waarvan de effectiviteit klinisch aangetoond is.

 

Ontdek al onze werkstofcomplexen.

Extenso producten zijn vrij van microplastics. Microplastics zijn vaste deeltjes, kleiner dan 5 mm, gemaakt van (mixen van) polymeren. Polymeren die van nature voorkomen en niet chemisch bewerkt zijn en polymeren die biologisch afbreekbaar zijn vallen niet onder mic­roplastics.

Wil je meer weten over microplastics? Lees dan de blog ‘Alles over microplastics’.

 

Om de huid effectief te beschermen tegen de zon, moet je vaak en heel veel zonbescherming aanbrengen op je huid. Helaas heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat veelgebruikte zonnefilters de huid afsluiten en kunnen irriteren. Simpelweg omdat zonnebescherming niet door de huid moet worden opgenomen, maar juist van buitenaf een beschermlaag moet vormen tegen UV-stralen.

Aangezien de huid niet de hele dag blootgesteld wordt aan direct zonlicht en om kans op irritaties te vermijden, hebben wij er bewust voor gekozen om geen hoge UV-filters te verwerken in onze verzorgende crèmes. Als je huid overdag toch veel blootgesteld wordt aan de zon is het beter om 5 minuten na het aanbrengen van je serum een laag Skin Recover Shield (crème met SPF 25) of zonbescherming (Sun Cover SPF 50 of Invisible Sun Mist SPF 50) aan te brengen.

Hieronder een overzicht van onze crèmes die SPF bevatten.

 • Skin Recover Shield – SPF 25
 • Impurity Fluid Solution – SPF 10
 • Intense Skin Moisture – SPF 6
 • Delicate Calming Cream – SPF6
 • Rich Revitaliser – SPF 6
 • Ultra Rich Revitaliser – SPF 6
 • Vital Moist Care – SPF 4
 • Energizing Skin Cream – SPF 4

Tijdens de zomerperiode wanneer Je huid overdag wordt blootgesteld aan de zon is het voldoende om na het serum de Skin Recover Shield aan te brengen. Deze dagcrème biedt een SPF 25 bescherming en bevat daarnaast hoogwaardige werkstoffen
die de huid beschermen, hydrateren en kalmeren. Wij hebben er bewust voor gekozen om de Skin Recover Shield te voorzien van SPF 25 en niet hoger. Omdat SPF 25 slechts 3% minder straling tegenhoudt dan SPF 50, maar wel een stuk huidvriendelijker is.

Ga je zonnebaden of op zonvakantie in het buitenland, dan is het verstandig om zonnebrandcrème met een hogere factor te gebruiken. De Sun Cover SPF 50 en Invisible Sun Mist SPF 50 bevatten UVA, UVB en breedspectrum filters, antioxidanten en
hoogwaardige ingrediënten die een optimale bescherming bieden tegen schadelijke uv-stralen.

Gedurende de herfst en wintermaanden, wanneer de zonkracht minder sterk is, is het voldoende om een dagcrème met een lage SPF te gebruiken.

Om de bescherming te halen die de SPF aangeeft is het van belang dat de zonnebrandcrème op de juiste manier wordt gebruikt. Breng de zonnebrandcrème na het serum en/of de crème ongeveer een halfuur voor blootstelling aan de zon royaal aan en
smeer het gelijkmatig uit. Voor optimale bescherming is het belangrijk dat de zonnebrandcrème regelmatig (iedere 2 uur) opnieuw wordt aangebracht, vooral na het zwemmen of transpireren. Een gemiddelde volwassene die zich van top tot teen insmeert, heeft per smeerbeurt 6-7 theelepels (± 33 ml) zonnebrandcrème nodig.

Let op: blijf ook bij gebruik van een zonnebrandcrème niet te lang in de zon en vermijd blootstelling wanneer de zonkracht het
hoogst is.

Er bestaan twee soorten zonnefilters:

Minerale uv-filters

Deze filters zijn afkomstig van mineralen, zoals titaniumdioxide en zinkoxide. Ze vormen een laag over je huid en weerkaatsen schadelijke UV-stralen. Het nadeel van deze filters is dat ze een witte waas geven en je huid kunnen afsluiten.

Organische uv-filters

Deze filters beschermen de huid tegen schadelijke UV-stralen door de energie van de straling om te zetten in een onschadelijke vorm. Het voordeel van deze filters is dat ze in de huid trekken, de huid niet afsluiten en niet zomaar af te spoelen zijn.

Wij maken gebruik van de volgende organische uv-filters in onze Sun Care producten:

 • bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine: breedspectrumfilter (UVA en UVB)
 • tris-biphenyl triazine (nano): breedspectrumfilter (UVA en UVB)
 • diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate: UVA filter
 • butyl methoxydibenzoylmethane: UVA filter
 • diethylhexyl butamido triazone: UVB filter
 • ethylhexyl salicylate: UVB filter
 • ethylhexyl triazone: UVB filter

Reef safe

In sommige tropische gebieden zijn er beperkingen met betrekking tot het gebruik van zonnebrandmiddelen. Zo zijn ingrediënten die (mogelijk) hormoonverstorend zijn en het koraal kunnen aantasten verboden. Deze ingrediënten zijn oxybenzone (benzophenone-3) en octinoxate (ethylhexyl methoxycinnamate).

 • In de onderstaande landen is het zelfs bij wet verboden om zonnebrandmiddelen met bepaalde ingrediënten te gebruiken of verkopen.
  In Hawaii is het verboden om zonnebrandmiddelen met de ingrediënten oxybenzone en octinoxate te verkopen of distribueren.
 • In Palau is het verboden om zonnebrandmiddelen met onder meer oxybenzone, octinoxate, octocrylene, 4-methylbenzylidene camphor en triclosan te importeren, verkopen en produceren.
 • In Thailand is het verboden om zonnebrandmiddelen met de ingrediënten oxybenzone, octinoxate, 4-methylbenzylidene camphor en butylparaben te gebruiken.

Een zonnebrandmiddel mag dus ‘(Hawaiian) reef safe’ genoemd worden als deze geen van deze ingrediënten bevat. Tevens mogen er geen nanodeeltjes van zinkoxide en titanium dioxide in zitten.

Ocean friendly
De restricties voor ‘ocean friendly’ zijn minder concreet. Binnen Extenso doelen we met ‘ocean friendly’ op het feit dat de vegan producten vrij zijn van microplastics en drijfgas, de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, er geen restproduct achterblijft in de verpakking en dat er geen gebruik wordt gemaakt van overbodige omverpakkingen die het milieu en met name de oceaan onnodig belasten.

Wij hebben er bewust voor gekozen om in een aantal producten helemaal geen parfum te verwerken of zoveel mogelijk gebruik te maken van lage concentraties (allergeenvrije) parfums. Geurstoffen zijn bijna onmisbaar in cosmetica, omdat je cosmetica zonder parfum vaak als niet prettig ervaart. Er bestaan drie soorten geurstoffen:

Natuurlijk parfum

Natuurlijke parfum komt vaak uit etherische (essentiële) oliën. Deze geurstoffen zijn qua geur niet altijd even stabiel en bevatten veel allergenen die een contactallergie kunnen veroorzaken. Ook zijn deze natuurlijke geurstoffen niet altijd even duurzaam, omdat deze oliën verkregen worden uit de bladeren, bloemen, zaden en vruchten van planten en bomen.

Synthetisch parfum

Deze parfum wordt in het laboratorium gemaakt en is daardoor zeer stabiel. Het nadeel van deze parfum is dat ze ook vaak allergenen bevatten.

Allergeenvrij parfum

Dit zijn parfums die ook in het laboratorium gemaakt worden maar vrij zijn van allergenen. Deze parfums zijn ook synthetisch, maar wel de beste optie voor de huid en het milieu.

Wij gebruiken in onze producten de volgende natuurlijke kleurstoffen in lage concentraties:

CI 77288 (chromoxide) – natuurlijk groen pigment
CI 77289 (chromhydroxide) – natuurlijk groen pigment
CI 77491 (iron oxide) – natuurlijk bruin pigment
CI 77510 (iIron cyanide) – natuurlijk blauw pigment
CI 77891 (titanium dioxide) – natuurlijk wit pigment

Dat alcohol in cosmetica per definitie slecht is voor de huid is een groot misverstand. Er bestaat namelijk ook goede alcohol (vetalcohol). Vetalcohol wordt verkregen uit natuurlijk vet of olie. Het eindproduct is een wasachtige, compacte substantie en is qua werking niet te vergelijken met pure alcohol. Vetalcohol verzacht en hydrateert de huid juist en zorgt ervoor dat de werkstoffen dieper in de huidlagen terechtkomen. Voorbeelden van vet-alcohol zijn: cetyl alcohol, cetearyl alcohol en stearyl alcohol.

Veelgestelde vragen

Onze verpakkingen

De kwaliteit en werking van producten gaat snel achteruit wanneer cosmetica niet in een goede verpakking zit. De effectiviteit van werkstoffen vermindert als ze worden blootgesteld aan licht en lucht of in aanraking komen met bacteriën via de huid (zoals het geval is bij potten). Om deze redenen gebruiken wij voornamelijk licht- en luchtdichte airless dispensers, flacons (met pomp) en tubes.

Wij verpakken onze serums en crèmes in airless dispensers. Dit unieke systeem zorgt ervoor dat de inhoud niet in contact komt met licht, zuurstof en micro-organismen. Hierdoor blijven actieve werkstoffen langer werkzaam en zijn de producten optimaal beschermt tegen uitdrogen en bederf.

Dankzij de druk van de pomp wordt de bodem van de dispenser naar boven gezogen en komt het product gedoseerd uit de verpakking. Bij het eerste gebruik kan het soms even duren voordat het product uit de verpakking komt. Blijf in dat geval pompen tot alle lucht uit het systeem is. Is dit bij de 150 ml dispenser het geval dan kan de bodemplaat verwijderd worden en een duwtje gegeven worden tegen de dan zichtbare bodempomp. Daarna zal het product moeiteloos uit de verpakking gepompt worden.

Bij het eerste gebruik kan het soms even duren voordat het product uit de verpakking komt. Blijf in dat geval pompen tot alle lucht uit het systeem is. Is dit bij de 150 ml dispenser het geval, dan kan de bodemplaat verwijderd worden en een duwtje gegeven worden tegen de dan zichtbare bodempomp. Daarna zal het product moeiteloos uit de verpakking gepompt worden.

Wij maken gebruik van het ‘zero waste’ principe. Door onze producten te verpakken in voornamelijk airless dispensers blijft er geen restproduct achter in de verpakking. Daarnaast heeft Extenso geen overbodige omverpakkingen, zoals doosjes, cellofaan en papieren bijsluiters die het milieu onnodig belasten.

Extenso verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn 100% recyclebaar.

Veelgestelde vragen

De houdbaarheid van cosmetica

Cosmetica heeft net als voedingsmiddelen een beperkte houdbaarheid. Zonder conservering zou een cosmeticaproduct dat water bevat al binnen een week bedorven zijn. Alle cosmetica die verkocht wordt moet wettelijk vastgesteld minimaal 30 maanden houdbaar zijn. Is een product korter dan 30 maanden houdbaar dan moet er een houdbaarheidsdatum op het product aanwezig zijn.

Het gebruiken van bedorven cosmetica kan schadelijk zijn voor je huid en kan leiden tot infecties en huidirritaties. Om dit te voorkomen en om aan de wettelijke eisen te voldoen moet cosmetica dus conserveringsstoffen bevatten. Wij gebruiken daarvoor geen schadelijke parabenen, maar een conserveringscomplex van ethylhexylglycerine en fenoxyethanol.

De werkzaamheid van cosmetica wordt beïnvloed door de manier waarop producten verpakt en bewaard worden. Veel Extenso producten bevatten hoge concentraties actieve werkstoffen die huidverbeterend werken, maar ook zeer gevoelig zijn voor lucht en licht (o.a. vitaminen, vetzuren, niacinamide en antioxidanten). Daarom zijn alle crèmes en serums van Extenso verpakt in een licht- en luchtdichte airless dispenser.

Bewaar cosmetica altijd op kamertemperatuur en voorkom zoveel mogelijk temperatuurwisselingen, zodat het product stabiel blijft. Bewaar cosmetica niet in een vochtige, warme ruimte. Schimmels en bacteriën houden van vocht en warmte en kunnen zich daardoor makkelijk vermenigvuldigen.

Cosmetica heeft na het openen van de verpakking een beperkte houdbaarheid. Op iedere verpakking staat daarom het Period After Opening Symbool (open crèmepotje) met daarin het aantal maanden dat het product na opening nog houdbaar is. Bijna alle Extenso producten zijn tot een jaar na opening houdbaar en (mits goed bewaard) werkzaam.

Veelgestelde vragen

De huid

Natural Moisturizing Factor is de verzamelnaam voor verschillende hydraterende stoffen in je huid (sodium lactaat, glycerine en ureum) die de natuurlijke vochtigheidsgraat reguleren. Deze stoffen slaan water op in de opperhuid en verminderen de verdamping van vocht uit je huid.

De bovenste laag van je huid bestaat uit talg, zweet en dode huidcellen. Deze drie factoren vormen samen de zuurgraad van de huid. Hoe zuur of base de zuurgraad van jouw huid is wordt aangegeven met de pH-waarde.

Een gezonde huid heeft een ‘lichtzure’ waarde die de huid beschermt tegen schadelijke bacteriën die acne, eczeem en rosacea kunnen veroorzaken. Een lichtzure huid heeft minder last van vochtverlies en heeft een frissere en egalere teint. De exacte pH-waarde is afhankelijk van de hoeveelheid talg en zweetproductie. Zo heeft een vette huid een hogere pH-waarde (meer base) dan de droge huid.

De gezonde, licht zure pH-waarde van de huid kan worden verstoord door verschillende factoren:

 • reinigen of exfoliëren van de huid
 • veel douchen, baden en zwemmen (water heeft een pH-waarde van 7)
 • zeepproducten en cosmetica met een afwijkende pH-waarde
 • huidveroudering
 • hormonen

Het is dus van belang de pH-waarde van je huid te herstellen (licht zuur te maken) met een lotion, nadat deze is blootgesteld aan bovenstaande factoren. Ook is het belangrijk dat cosmetica erop gericht is de pH-waarde van je huid in stand te houden of te herstellen.

Extenso producten hebben altijd de juiste pH-waarde. Deze is altijd afgestemd op het huidtype waarvoor de producten geschikt zijn of op het doel van de behandeling.

©2024 Extenso Skincare  |  privacybeleid  |  algemene voorwaarden  |  cookiebeleid  disclaimer

Ben jij professional?

Ben jij gediplomeerd schoonheidsspecialist of student schoonheidsverzorging met een eigen salon? Dan kun jij rechtstreeks inkopen bij Basic Cosmetics, dé groothandel voor beauty professionals.

DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES

Extenso-skincare.nl maakt gebruik van noodzakelijke cookies die de gebruiksvriendelijkheid van onze website verbeteren. Daarnaast maken we gebruik van social media gerelateerde cookies die registreren welke artikelen en pagina’s je deelt via hun sharing buttons. Door verder gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.