Normale huid

Ben jij gezegend met een normale huid? Dat betekent dat jouw huid goed in evenwicht is. De normale huid produceert namelijk een normale hoeveelheid talg en bevat voldoende vocht. Wat zorgt voor een natuurlijke huidbarrière. Jouw huid voelt glad en soepel aan en heeft geen vette of droge delen. Poriën zijn fijn en je hebt geen last van verstoppingen of mee-eters. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) kan soms iets vetter zijn.

Hoe herken ik een normale huid?

  • zachte en soepele textuur
  • geen vette of droge delen
  • geen verstoppingen of mee-eters
  • fijne poriën
  • gaaf en fris van kleur
  • niet gevoelig

Hoe verzorg ik een normale huid?

Bij een normale huid is het belangrijk je huid in goede conditie te houden. Reinig je huid met de milde Soft Cleansing Milk en gebruik 2 à 3 keer per week de Gentle Scrub Wash voor een diepere reiniging. Herstel vervolgens de natuurlijke zuurgraad van je huid met de Intense Soft Lotion. Breng de Intense Skin Moisturiser aan om de vochtbalans op peil te houden.

 

 TIP

Drink voldoende water, zo’n 2 liter per dag, om ook van binnenuit je huid te hydrateren.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.