Rijpe huid

Verslapt de huid rond je voorhoofd, ogen en mond en ontstaan er fijne lijntjes en rimpels? Dat duidt op een rijpe huid. De hoeveelheid collageen en elastine in de huid neemt af naarmate de leeftijd vordert. Waardoor je huid stevigheid verliest en er rimpels zichtbaar worden. Ook kunnen pigmentvlekken ontstaan. Een rijpe huid is hierdoor meer een huidconditie dan een huidtype.

Hoe herken ik een rijpe huid?

  • verslapte huid (met name rond de oogleden, wangen en hals)
  • fijne lijntjes
  • rimpels en kraaienpootjes
  • pigmentvlekken
  • dunne, droge huid

Hoe verzorg ik een rijpe huid?

Kies voedende verzorgingsproducten die het vochtgehalte van de huid op peil houden. Reinig je huid goed met de Hydro Cleansing Oil en herstel de natuurlijke zuurgraad met de Intense Soft Lotion. De Rich Revitaliser houdt de huid elastisch, verbetert de weefselspanning en bevordert de celstofwisseling. Kies de Ultra Rich Revitaliser om de veeleisende, rijpere huid te voeden, beschermen en de celstofwisseling te bevorderen.

 

 TIP

Ondersteun je huid extra door 2 à 3 keer per week het Revitalising Mask te gebruiken. Bescherm je huid te allen tijde tegen blootstelling aan UV-straling door een crème met SPF te gebruiken.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.