Gevoelige huid

Heb jij snel last van roodheid, uitslag of een trekkerig gevoel? En is je huid snel geïrriteerd bij weersveranderingen of het gebruik van nieuwe verzorgingsproducten en make-up? Dan heb je een gevoelige huid. Een verstoorde, natuurlijke huidbarrière die niet snel genoeg herstelt, kan de huid niet voldoende beschermen tegen invloeden van buitenaf. Irriterende stoffen kunnen doordringen tot de huid en zorgen voor dergelijke huidreacties. Mogelijke oorzaken van een gevoelige huid zijn stress, hormonale veranderingen, voeding, medicijngebruik, allergieën en luchtverontreiniging. Hierdoor is een gevoelige huid meer een huidconditie dan een huidtype; iedereen kan er last van hebben.

Hoe herken ik een gevoelige huid?

  • veel roodheid
  • branderig/trekkerig gevoel
  • reageert overgevoelig op invloeden van buitenaf
  • uitslag, bultjes en ontstekingen
  • jeuk
  • huidschilfers en kloofjes
  • dunne textuur

Hoe verzorg ik een gevoelige huid?

Bij een gevoelige huid wil je het liefst zo weinig mogelijk producten gebruiken. Kies voor producten die kalmerend werken en speciaal voor de gevoelige huid zijn ontwikkeld. Reinig je huid met de milde Soft Cleansing Milk en gebruik de Intense Soft Lotion om de zuurgraad te herstellen. Breng vervolgens de Delicate Calming Cream aan om de huid te kalmeren.

 

 TIP

Breng het Pure Calm Serum aan onder je crème om de overgevoelige huid te kalmeren en het herstellend vermogen maximaal te ondersteunen.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.