Vette huid

Heb jij vaak een vette glans op je huid en regelmatig last van onzuiverheden? Dan heb jij een vette huid. Een overtollige talgproductie is vaak de oorzaak van dit huidtype. Het zorgt ervoor dat er grove poriën zichtbaar zijn en je vaak last hebt van verstoppingen, mee-eters en puistjes. De natuurlijke huidbarrière is niet in evenwicht, waardoor je huid ook sneller reageert op invloeden van buitenaf.

Hoe herken ik een vette huid?

  • vette glans
  • zichtbare grove poriën
  • verstoppingen, mee-eters en puistjes
  • dikke, blekere huid
  • gevoelig
  • je make-up hecht niet goed aan je huid

Hoe verzorg ik een vette huid?

Bij een vette huid is het belangrijk de talgproductie weer in balans te brengen en de poriën schoon te houden. Reinig je huid met de Foaming Cleansing Gel en verwijder dode huidcellen met de Gentle Scrub Wash. Herstel na het reinigen de natuurlijke zuurgraad van je huid met de Deep Purifying Lotion en gebruik vervolgens de Purifying Cream.

 

 TIP

Kies bij voorkeur voor producten op basis van een vloeistof of gel. Gebruik de Cleansing Brush Waterproof voor een diepere reiniging. Deze helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, vuil en overtollig talg.

WISSELINGEN SEIZOENEN

De huid produceert talg en bevat voldoende vocht welke zorgen voor een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière beschermt de huid onder andere tegen warmte, lage temperaturen, wind en temperatuurwisselingen. De wisselingen van seizoenen kunnen een behoorlijke verandering in je huidconditie teweegbrengen. Verzorg je huid optimaal door elk seizoen je huid kritisch te beoordelen en eventueel je (normale) huidverzorgingsproducten hierop aan te passen. 

 

 TIP

Is je huid door de wisseling van de seizoenen compleet uit balans? Bezoek dan een Extenso eXpert bij jou in de buurt voor een vakkundig advies.